ERTO a Atos Spain: Sense acord

  • Posted on: 28 April 2020
  • By: admtec

Després de reprendre a les 21:00 la reunió iniciada aquest matí a les 9:30, i que s'havia interromput a les 13:30 per rebre informació detallada sobre la llista final d'afectats i poder-la revisar, la negociació de l'ERTO presentat per la Direcció de RRHH a Atos Spain ha acabat sense acord entre les parts. CGT, COS, RSTIC, COBAS, ELA i LAB, no hem vist raonables ni suficients els arguments ni les proves que donava l'empresa per acreditar les causes productives que al·legava l'empresa.

Ens ha faltat informació que demostrés que l'ERTO era l'única via possible, el nombre de companys i companyes afectades era excessiu, i el període d'aplicació era exagerat. Hem tingut constància de personal a la llista d'afectats que era clau al client, altres que tenien garantida la seva feina fins a final d'any o altres que la seva feina s'havia incrementat per causa de l'actual crisi sanitària. I un llarg etcètera...

Solament UGT i CCOO han acceptat la proposta presentada per Atos a petició seva, donat que aquestes dues formacions no sumaven majoria a la mesa de negociació, l'acord no ha prosperat. Des de la secció sindical de CGT a Barcelona volem agrair la feina dels nostres companys i companyes de CGT de Madrid, Bilbo, Zaragoza i Santander, de COS i RSTIC a Barcelona, d'ELA i LAB a Bilbo, i de COBAS a Madrid. Seria injust no fer una menció especial al company de CCOO a Bilbo que ha hagut de lluitar contra la imposició dels interessos particulars del seu sindicat i que ha acabat fent el contrari que el nostre company volia: defensar els drets dels treballadors. Gràcies Dani!

De moment hem superat un escull, però continuarem vetllant pels interessos dels treballadors per evitar que sempre paguem els mateixos els plats trencats.