Archivo

¿Cómo se aplica el salario mínimo en 2019?

  • Posted on: 4 February 2019
  • By: admtec

La subida del salario mínimo interprofesional (SMI) para 2019 de 735,90 a 900 euros al mes ha supuesto un 22,3% de incremento, el más elevado de los últimos años. Lo excepcional de la medida ha generado numerosas dudas acerca de cómo se tiene que aplicar en la práctica el nuevo salario mínimo.

Cent anys després, la vaga de La Canadenca ens assenyala el camí

  • Posted on: 5 February 2019
  • By: kunker

Un 5 de febrer de fa cent anys s’iniciava una de les més importants mobilitzacions obreres a territori català. Com a conseqüència de la solidaritat contra l’acomiadament de cinc representants de la CNT a l’empresa elèctrica ‘Riego y Fuerzas del Ebro’, coneguda com ‘La Canadenca’, es declaren en vaga diverses seccions de l’empresa fins afectar-la en la seva totalitat. En poc temps, els i les treballadores d’altres empreses van seguir-ne l’exemple, arribant a ser milers de persones en vaga fins que aquesta passa a ser general i indefinida a tot Barcelona i s’escampa a altres poblacions catalanes.

Una situació inadmissible a la xarxa de Rodalies de Catalunya

  • Posted on: 22 February 2019
  • By: Aleix

UNA SITUACIÓ INADMISSIBLE

La Secció de CGT-RENFE-ADIF de Barcelona expressem la nostra preocupació pels tràgics successos esdevinguts recentment en la xarxa de Rodalies de Catalunya. En tres mesos la línia R-4 nord acumula dues víctimes mortals i un important nombre de ferits, sense que de moment hi hagi aspectes de solució.